Fabio Cannavaro (1973)

Fabio Cannavaro (13 september 1973) was een Italiaanse verdediger die wordt gezien als één van de beste van zijn generatie. Cannavaro werd in 2006 uitgeroepen tot Europees- en Wereldvoetballer van het Jaar en werd met Italië dat jaar -als aanvoerder- wereldkampioen.

Ook als clubspeler was de verdediger succesvol en zijn eerste prijzen pakte hij met Parma, waar hij in 1995 na drie seizoenen Napoli voor tekende. In de Noord-Italiaanse stad werd in 1999 de  UEFA Cup, de Italiaanse supercup en de beker gewonnen, drie jaar later werd wederom de Italiaanse beker gepakt, waarop Cannavaro tekende voor Internazionale.

In Milaan speelde de kleine verdediger (slechts 176 cm groot) twee seizoenen waarin geen prijzen werden gepakt. Juventus trok hem vervolgens aan en met de Oude Dame werden twee titels gewonnen (in 2005 en 2006) die later weer werden ingetrokken vanwege het omkoopschandaal. Nadat in de zomer van 2006 aanvoerder Cannavaro de wereldcup in Duitsland omhoog tilde, vertrok hij naar Real Madrid en won hij twee landstitels en een Spaanse supercup.

Na drie seizoenen Spanje keerde Cannavaro voor nog één jaar terug bij Juve om uiteindelijk in 2011 zijn loopbaan de beëindigen bij Al-Ahli uit het Midden-Oosten.

(Foto: Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.