Henk Vos (1968)

Gepubliceerd door Stoin(poest) op

Henk Vos (5 juni 1968) is een voormalig aanvaller die met recht een voetbalnomade genoemd kan worden. De sluwe spits werd vooral bekend van zijn periode bij Feyenoord.

Vos, geboren in Wouw, What’s in the name.. begon bij RBC en toog vervolgens langs een hele rits clubs. Via  onder meer PSV, Willem II, FC Eindhoven, Standard Luik, FC Metz, en FC Sochaux kwam hij in 1995 terecht bij het Feyenoord van Arie Haan. Daar zou hij vier seizoenen lang regelmatig spelen. Hij haalde daar regelmatig het bloed onder de nagels van de supporters vandaan door keer op keer grote kansen te missen. Toch pikte Vos ook af en toe een doelpunt mee.

In 1999 verliet Vos Feyenoord en speelde hij bij FC Den Bosch. Hier beleefde hij een opleving in zijn carrière door iets meer doelpunten te scoren dan in zijn Feyenoord-periode. Het jaar daarop zou hij voor de derde keer in zijn carrière gaan spelen bij RBC Roosendaal, dat zich via de nacompetitie had geplaatst voor de Eredivisie. Vos speelde regelmatig en wist ook elfmaal te scoren, toch kon hij de club niet van degradatie af houden.

Na een seizoen in de Eerste divisie waarin Vos vijftienmaal scoorde in 26 wedstrijden keerde RBC terug op het hoogste niveau. Vos speelde dat seizoen nog voor de Roosendalers en vertrok daarna naar NAC Breda. Ook NAC verliet hij na één seizoen voor zijn volgende club. Hij ging aan de slag bij TOP Oss, maar na achttien wedstrijden hield hij het voor gezien en keerde hij terug op het oude Belgische nest waar hij eerst tekende bij vijfdeklasser Nieuwmoer FC, maar uiteindelijk toch op het hoogste niveau kon blijven voetballen bij Germinal Beerschot (voorheen Germinal Ekeren).

Vos wilde aan het eind van het seizoen 2004/2005 een punt achter zijn carrière zetten, maar kon nog bij Racing Mechelen (derde klasse) aan de slag. Maar tijdens de winterstop kwam er een belletje uit Roosendaal. RBC stond laatste in de Eredivisie en zag in Vos een versterking. Racing Mechelen wilde hierbij niet dwarsliggen en liet Vos vertrekken naar de club waar voor hem alles begon. Op vrijdag 8 mei 2009 zette Vos na zijn 600e duel een punt achter zijn actieve loopbaan als profvoetballer.

Tegenwoordig is Henk Vost trainer van NAC C2.

(Foto ANP – Cor Mulder)

 

Categorieën: voetballer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.