Huub Loeffen (1972)

Huub Loeffen

Huub Loeffen (11 januari 1972) was een aanvaller van Vitesse, Zwolle, Willem II en TOP Oss. Hij beleefde zijn finest hour al in de eerste minuten van zijn carrière toen hij Vitesse met een fraai doelpunt de Europa Cup-wedstrijd tegen Derry City de winst bezorgde.

Het gebeurde op 19 september 1990, een kleine maand na zijn debuut in Vitesse 1. In stadion The Brandywall Stadion. In het Ierse Londonderry mocht Loeffen de geblesseerde Rick Hilgers vervangen in het team van trainer Bert Jacobs. Een mooie ploeg met daarin onder meer John vd Brom, Roberto Straal en Bart Latuheru in de gelederen.

Tegenstander in deze eerste ronde van de UEFA Cup was het niet te onderschatten Derry City. Na zeventien minuten kwam zijn moment. Na een assist van René Eijer lobte Huub Loeffen de bal over de keeper en tekende op fraaie wijze voor de 0-1 (in het filmpje hieronder op 03.50). Het bleek direct de enige goal in de dubbele ontmoeting met de Ieren, waardoor Vitesse de tweede ronde bereikte.

Overigens was het die wedstrijd op het veld spannend, maar vooral ook daarbuiten. Een uur voorafgaand aan de wedstrijd liet het Ierse Republikeinse leger een bom ontploffen, wonderwel zonder slachtoffers. Na Derry City zou Vitesse ook nog Dundee United verslaan. Maar in de derde ronde vonden de Arnhemmers hun Waterloo. Dit na een dubbele nederlaag tegen Sporting Lissabon.

Na 119 wedstrijden en 22 goals bij Vitesse vertrok Huub Loeffen in 1996 naar Willem II. Hij was ondertussen ook nog even uitgeleend aan FC Zwolle. Bij de Tricolores zou hij drie seizoenen spelen, waarna hij in 1999 naar TOP Oss vertrok. Na twee seizoenen voetbal in Oss beëindigde Huub Loeffen in 2001 zijn professionele voetbalcarrière, na 222 wedstrijden en 29 doelpunten.

Na zijn carrière ging de aanvaller werken in de vastgoedwereld en voetballen bij de amateurs van onder meer De Treffers, DVOV en VVO.

(Foto: ANP – Toussaint Kluiters)