Michael Reiziger (1973)

Gepubliceerd door Jurrienjho op

Michael Reiziger (3 mei 1973) is een voormalig verdediger. Reiziger speelde onder meer bij Ajax, AC Milan en FC Barcelona. Bij Ajax kende hij zijn meest succesvolle periode, de rechtsachter won er onder meer de Champions League, UEFA cup en de Wereldbeker. Ook kwam Reiziger 72 maal uit voor het Nederlands elftal.

Reiziger begon zijn voetbalcarrière als rechtsbuiten bij Ajax, maar werd door toenmalig trainer Louis van Gaal naar de verdediging gehaald. In 1990 debuteerde hij voor Ajax, maar doorbreken lukte hem niet. Reiziger werd vervolgens uitgeleend aan FC Volendam en FC Groningen om ervaring op te doen en in het seizoen 1994/95 resulteerde dit in een basisplaats bij de Amsterdammers.

Het werd direct het meest succesvolle jaar voor Reiziger in zijn carrière. Met de Hoofdstedelingen werd Reiziger onder meer landskampioen, werd de Champions League veroverd en de wereldbeker gepakt. Hierna zou Reiziger nog één seizoen in Amsterdam verblijven, om daarna naar Italië te vertrekken, waar hij ging voetballen voor AC Milan.

In Italië kende Reiziger een mindere periode, waarna hij vertrok naar FC Barcelona, waar hij zijn voormalig trainer Louis van Gaal weer tegenkwam.  Zeven seizoenen lang speelde Reiziger in Catalonië en won hij verschillende prijzen. Waaronder twee landstitels en een UEFA Super Cup. Na zijn Spaanse periode bouwde Reiziger af bij Middlesbrough, om uiteindelijk af te sluiten bij PSV, in 2007.

Reiziger haalde zijn trainerspapieren binnen en werd jeugdtrainer in dienst van Sparta Rotterdam. In 2014 promoveerde hij tot assistent trainer naast Alex Pastoor.

Bekijk op de website van FCG Stats alle statistieken van Reiziger bij FC Groningen.

(Foto: Anp – Toussaint Kluiters)

Categorieën: voetballer

3 reacties

rob · 19 april, 2012 op 21:10

Mag-ie alsjeblieft een ander shirt aan?

Oud · 3 mei, 2015 op 09:42

laatste regel klopt niet. Michael was jugdtrainer van Sparta B1 en is nu assistent
Bij Sparta.

Stoin(poest) · 9 juni, 2015 op 18:16

Dank voor je reactie Oud, we hebben het aangepast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.