Sunday Oliseh (1974)

Sunday Oliseh (14 september 1974) was een Nigeriaanse middenvelder die in Nederland voor Ajax speelde en bekend was om zijn verwoestende schot.

Oliseh begon als profvoetballer in eigen land bij Julius Berger FC. Na periodes bij het FC Luik, het Italiaanse Reggiana, en 1. FC Köln haalde Morten Olsen hem in 1997 naar Amsterdam op positie ‘4’. Na twee seizoenen Ajax, waarbij hij kampioen werd en de nationale beker won, verkaste hij in 1999 naar Juventus. Later speelde hij nog bij Borussia Dortmund, VFL Bochum, en Racing Genk. Bij laatstgenoemde club stopte hij zijn carrière abrupt, nadat hij nog maar 16 wedstrijden had gespeeld.

Oliseh, wiens broer Azubike speelde bij FC Utrecht, speelde 63 interlands voor Nigeria, waarin hij 4 keer scoorde. Met de Super Eagles won hij de gouden medaille van de Olympische Spelen in 1996 en was hij onderdeel van de WK-selecties in 1994 en 1998. Tijdens het WK 1998 maakte hij een schitterende goal tegen Spanje, waardoor de Nigerianen naar de tweede ronde gingen.

(Foto: Youtube)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *