Ingekleurde foto’s: Een kleurrijke herinnering aan een grijs voetbalverleden

Een kleurrijke herinnering aan een grijs voetbalverleden

Kent u deze Nog is altijd zoekende om het voetbalverleden zo mooi mogelijk in beeld te brengen. In tekst en op social media (Instagram, Twitter, Facebook en Youtube) doen we dat al, maar ook in beeld maken we grote stappen. Lanceerden we eerder al de fotoreportages van Marco van Basten en Johan Cruijf; nu kleuren we zwart wit-foto’s zelf in! Onder het mom: Ingekleurde foto’s, een kleurrijke herinnering aan een grijs voetbalverleden. Hieronder de eerste selectie ingekleurde foto’s. De één wat beter gelukt dan de ander. Maar: we worden er steeds handiger in!

Dit werk vraagt veel research. Wat waren de exacte kleuren van de tenues in het verleden en hoe zagen logo’s, reclameborden en stadions er uit in de tijd dat de bewuste foto is gemaakt? Dit zijn vragen die eerst beantwoord moeten worden voordat we aan de slag kunnen gaan. Dan is het monnikenwerk om de foto’s op hoge resolutie en dus goede kwaliteit zo in te kleuren dat de foto echt ‘tot leven komt’. Maar mooi werk dat de vele moeite meer dan waard is, wat ons betreft.

Laat ons weten wat je er van vindt en welke speler of zwart-wit foto jij graag ingekleurd wilt zien. Dit kun je doen door onderaan deze pagina je feedback achter te laten.  Gebruik de schuifbalk om het origineel te vergelijken met het ingekleurde resultaat.

Zie hieronder enkele fraaie voorbeelden. Wil jij ook een (eigen) foto ingekleurd op hoge kwaliteit? Neem dan contact met ons op via info@kentudezenog.nl.

Ter nagedachtenis aan de sterfdag van Tonny van Leeuwen deze ingekleurde prachtplaat. Doelman van Sparta en GVAV die in de bloei van zijn carrière omkwam door een ongeval, net nadat hij de trofee had opgehaald als minst gepasseerde keeper.

 

Faas Wilkes, de voetballende gentleman staat er weer gekleurd op.

 

Foto van Johan Cruijff en Ronald Breinburg in duel. Deze foto werd in het Dagblad van het Noorden geplaatst.

 

Sparta vs Feyenoord.

 

 

Wim Kras, jongste Eredivisie-debutant ooit.

 

Elftal Go Ahead Eagles 1964
Een kleurrijke herinnering aan Gert Bals in de mist.

 

 

Een inkijkje in huize Lenstra in 1948.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *