Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078
Ali El Khattabi (1977) - Kent u deze Nog
Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Ali El Khattabi (1977)

Ali El Khattabi (17 januari 1977) was een Marokkaans international die vooral bij Sparta Rotterdam uitstekend functioneerde. Op 29-jarige leeftijd zette hij al een punt achter zijn profloopbaan. Ook werd El Khattabi bekend omdat hij lijdt aan vliegangst.

El Khattabi begon zijn profcarrière in het seizoen 1995/96 bij Sparta Rotterdam. Na één seizoen verhuisde de spits naar SC Heerenveen. Daar speelde hij een goed seizoen, pikt zijn doelpuntjes mee en werd ook  geselecteerd voor het nationale elftal van Marokko.

Ali liet zien een technisch uitstekend onderlegde spits te zijn met een neusje voor de goal. Toch geraakte El Khattabi in het seizoen 1998/99 uit beeld in Heerenveen en in de winterstop besloot hij terug te keren op het Kasteel van Sparta.

Terug op het oude nest begon een geweldige periode voor de spits. In de jaren die volgden, speelde hij zeer sterk, scoorde hij makkelijk en groeide hij uit tot een publiekslieveling. In 2001 hield de aanvaller met  21 doelpunten zijn club in de Eredivisie.

De interesse in zijn persoon nam vervolgens flink toe. Anderlecht en Feyenoord wilden de Marokkaan graag hebben, maar hij koos in de zomer van 2001 voor AZ Alkmaar.

Legendarisch was de wedstrijd Excelsior – Sparta 3-4. Dit was voor de nacompetitie in 2001. Vlak voor tijd stond Excelsior nog met 3-2 voor, totdat El Khattabi eerst met een kopbal 3-3 maakte, en later – diep in de blessuretijd – schoot hij ook nog eens de winnende binnen achter Carlo l’Ami. Met een hand achter zijn oor rende hij richting het uitvak.

El Khattabi kende prima seizoenen in Noord-Holland, maar door blessureleed belandde hij uiteindelijk wel op een zijspoor. In het seizoen 2005/06 zag El Khattabi zich uitgeleend aan RBC Roosendaal waarmee de spits degradeerde uit de eredivisie.

Omdat El Khattabi’s aflopende contract bij AZ niet een verlenging kreeg, moest hij op zoek naar een nieuwe werkgever. Hij ontving nog een aanbieding van NAC Breda maar hij sloeg deze af omdat het geboden salaris te laag zou zijn.

Omdat daarna geen enkele club zich meldde voor de aanvaller, besloot Ali El Khattabi op 29-jarige leeftijd per direct een punt achter zijn loopbaan te zetten. Na zijn loopbaan ging de voormalig goalgetter aan de slag in de vastgoed-sector.

(Foto: ANP – Hans Steinmeier)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *