Kleurrijk voetbalverleden

Om het Nederlandse voetbalverleden nog fraaier in beeld te brengen, kleuren wij zwart wit-foto’s in. Op deze pagina vind je alle foto’s die wij inkleuren. Maar wij stoppen niet bij het inkleuren van enkel zwart wit-foto’s. Doordat het inkleuren veel onderzoekswerk vergt, ontstaat rond iedere foto een verhaal. De mooiste verhalen tekenen wij op. Het tijdsbeeld, de context, de wedstrijd in kwestie en de hoofdrolspelers. Iedere foto vertelt een eigen verhaal en die verhalen zijn op deze pagina te vinden.

Over het hoe en waarom van het inkleuren van foto’s zijn interviews verschenen in het Dagblad van het Noorden en bij RTV Noord.

Wil jij ook een (eigen) foto ingekleurd op hoge kwaliteit? Neem dan contact met ons op via info@kentudezenog.nl.

Het verhaal achter de foto

Ingekleurde foto’s

Hieronder een selectie van foto’s die wij hebben ingekleurd. Wil je graag één of meerdere foto’s bestellen, op canvas, muismat, mokken of iets anders? Dat kan! Laat het ons even weten in een mailtje of via social media en dan regelen we het.

 

Spelmoment uit de Tukkerse streekderby tussen Enschedese Boys en Heracles (1950).

 

Faas Wilkes behoudt het overzicht en legt aan voor een voorzet. Het dribbelgenie van Valencia speelt op deze foto een wedstrijd in de Kuip tegen een gecombineerd elftal van Rotterdamse voetballers (1953).

 

Johan Cruijff verstuurt een pass namens Ajax in de uitwedstrijd bij PEC Zwolle. Het Zwolse publiek kijkt gespannen toe (1968).

 

Rinus Michels heeft gescoord! Juichend rent de aanvaller van Ajax weg, terwijl een ploeggenoot er achteraan gaat. Michels zorgde voor de 1-0 in de wedstrijd om de AROL beker. Ajax zou de wedstrijd uiteindelijk met 3-1 winnen (1949).

 

Doelman Tonny van Leeuwen na afloop van de wedstrijd tegen Ajax in De Meer. De Groningers verloren met 5-1 in Amsterdam (1965).

 

Hans Kraay van Feyenoord in duel met aanvaller Herman Morsink van Heracles. Achter deze foto schuilt een prachtig verhaal. Lees het verhaal hier!

 

Atletisch als hij is, demonstreert Humphrey Mijnals zijn klasse namens Elinkwijk in de wedstrijd tegen Heerenveen (1962).

 

Bennie van Vitesse zet een tackle in op Gerrie Mühren, speler van Ajax (1970).

 

Tijdens een wedstrijd tussen oud-Ajax en oud-Feyenoord praat Coen Moulijn bij met Sjaak Swart. Coen deed, zoals te zien is, mee aan het duel. Sjaak was toeschouwer en had zicht voor de gelegenheid deftig in de kleren gestoken (1973).

 

Pedro Matrona giert het uit van het lachen. De rechtsback en aanvoerder van de nationale ploeg van Curaçao is op bezoek in Volendam. De lokale kledingstijl wordt hem aangetrokken en Matrona vindt dit maar al te mooi (1958).