Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078
Andrij Sjevtsjenko (1976) - Kent u deze Nog
Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Andrij Sjevtsjenko (1976)

Andrij Sjevtsjenko

Andriy Mykolayovych Shevchenko (29 september 1976) was een Oekraïense superspits die vooral namens AC Milan niet te stoppen was.

Andrij Sjevtsjenko begon zijn loopbaan bij Dinamo Kiev. Onder leiding van de legendarische trainer Valeri Lobanovsky groeide Sheva uit tot een eenvoudig scorende spits. Samen met zijn maatje Sergei Rebrov voorin, pakte Andrij van 1995 tot 1999 aldoor de landstitel. Hierna werd Shevchenko voor maar liefst 23 miljoen euro verkocht aan AC Milan. Een jaar later vertrok ook Rebrov; voor zo’n vijftien miljoen euro naar Tottenham Hotspur.

Maar waar Rebrov het niet waar kon maken in Engeland, kon Shevchenko dat wel in Italië. Zijn slimme loopacties en dodelijke koelte voor de goal zorgden ervoor dat AC Milan een absolute superster had binnengehengeld. Aan de hand van Shevchenko’s vele goals won AC Milan onder meer de landstitel in 2004 en de Champions League in 2003. De medaille die hij kreeg na het winnen van de Champions League, legde hij later op het graf van de in 2002 overleden Lobanovsky. Zijn leermeester in Kiev.

In de zomer van 2006, vlak voor zijn dertigste verjaardag, besloot Chelsea grof geld neer te leggen voor  Shevchenko. Maar liefst 51 miljoen euro had Roman Abramovich (een Rus) er voor over om de Oekraïnese superster aan te trekken. Maar op een één of andere manier wilde het -na Rebrov- ook Shevchenko maar niet lukken in Londen. Scoren deed hij maar sporadisch (negenmaal in 47 wedstrijden) en geweldig voetballen zat er ook niet in. Een uitleenbeurt aan grote liefde AC Milan kreeg hem ook niet meer op het juiste spoor, waarop Shevchenko in augustus 2009 terugkeerde bij Dinamo Kiev. De Verloren Zoon speelde vervolgens nog drie seizoenen voor de geel-blauwe formatie, om uiteindelijk na het EK 2012 in eigen land zijn afscheid aan te kondigen.

Het EK 2012 dat in Oekraïne en Polen werd gehouden, was één van de twee grote toernooien waar Andrij Sjevtsjenko aan deelnam. Hij was er ook bij op het WK 2006, waar Oekraïne het tot de kwartfinales schopte. Het EK eindigde voor Oekraïne in een grote teleurstelling. Al na de eerste ronde was men uitgeschakeld. In totaal speelde Shevchenko 111 keer voor zijn land en scoorde hij 48 keer.

(foto: wikipedia).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *