Antonio Puerta (1984 – 2007)

Antonio_Puerta_Perez

Antonio José Puerta Pérez (26 november 1984 – 28 augustus 2007) was een veelzijdige Spaanse linkspoot die veel te jong stierf aan de gevolgen van een hartaanval. Puerta werd als speler van Sevilla tijdens een competitiewedstrijd getroffen door een hartaanval en overleed enkele dagen later op slechts 22-jarige leeftijd in het ziekenhuis.

Puerta is een echt jeugdproduct van Sevilla. Als negenjarige jongen van de stad kwam hij in 1993 bij de Andalusische club binnen en maakte negen jaar later zijn debuut in het eerste elftal. De vooral als linksachter opererende Puerta groeide samen met de club mee en won in 2006 en 2007 de UEFA cup. In 2006 speelde Puerta nog een cruciale rol door in de halve finale tegen Schalke 04 de winnende te maken in de verlenging. Ook werd er in 2006 de Europese supercup gepakt en in 2007 de nationale beker.

Puerta had zich ondertussen ontwikkeld tot een moderne, aanvallende  linkerverdediger. Dit was ook bondscoach Luis Aragonés van Spanje opgevallen en de keuzeheer liet hem in oktober 2006 op 21-jarige leeftijd debuteren. Helaas bleef het bij deze ene interland, want zoals gezegd sloeg het noodlot in augustus 2007 toe. Ter nagedachtenis aan Puerta zal er bij Sevilla niemand meer met zijn rugnummer 17 spelen. Enkel het zoontje van Puerta, die enkele weken na zijn overlijden geboren werd, mag het nummer nog dragen, mocht hij ooit bij Sevilla voetballen.

(Foto: Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *