Bart van den Eede (1977)

Bart van den Eede

Bart van den Eede (3 november 1977) is een voormalig aanvaller van onder meer SK Beveren, FC Den Bosch en NEC. De boomlange spits was vooral in Den Bosch erg populair, waar hij vele goals wist te scoren.

Van Den Eede startte zijn carrière bij SK Beveren, waar hij in 1994 zijn debuut maakte in het profwereldje. De spits verliet de club na zes seizoenen waarin hij dertig maal het net wist te vinden. FC Den Bosch wist de speler te contracteren en het bleek een schot in de roos.

In de hoofdstad van Noord-Brabant kwam de aanvaller tot 23 doelpunten in zijn debuutseizoen. Met zijn vele treffers was Van Den Eede een belangrijke schakel in de uiteindelijke promotie van de club naar de Eredivisie. Ook op het hoogste niveau van Nederland wist de spits veel goals te maken. Veertien maal trof hij doel voor de uiteindelijke degradant. Hij was hierdoor twee maal clubtopscorer waarmee hij Henk Vos wist op te volgen.

Logischerwijs koos de aanvaller ervoor na de degradatie andere oorden op te gaan zoeken. De spits wist echter bij zowel NAC, Willem II en NEC geen potten meer te breken. Vervolgens speelde hij nog enkele seizoenen in België en probeerde hij het in 2009 nog in Nederland, bij FC Eindhoven, Het werd echter geen succes.

Na nog één jaartje gevoetbald te hebben voor FC Mariekerke uit zijn geboorteland hield de goalgetter van weleer het in juli 2011 voor gezien. Bart van den Eede zagen we na zijn loopbaan terug als Manager bij Golfclub Beveren NV.

(Foto: Youtube)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *