Bert Zuurman (1973)

Bert Zuurman

Bert Zuurman (16 maart 1973) is een voormalig aanvaller van onder meer FC Groningen en FC Zwolle. Viel vooral op door zijn blonde kapsel. Was vooral nuttig als aanspeelpunt, daarentegen scoorde hij niet zo vaak.

Zuurman begon met voetballen bij FC Groningen, waar hij in tweeënhalf seizoen tweemaal het net wist te vinden. Bekijk de website FCG Stats voor alle statistieken van deze blonde aanvaller in zijn tijd bij FC Groningen. De geboren Winschotenaar vertrok vervolgens op huurbasis naar SC Heracles waar hij viermaal mocht juichen.

Zuurman trok door zijn sterke spel in Almelo de aandacht van SC Heerenveen. De Friezen hadden net promotie afgedwongen naar de Eredivisie en zagen in Zuurman de gewenste extra spits. Bij de Friezen ging het echter niet naar wens en na een halfjaar en één wedstrijd in het blauw-witte gespeeld te hebben, besloot Zuurman te verkassen naar BV Veendam. Na zijn tweeënhalf jarige periode bij de Veenkolonialen speelde Zuurman nog voor FC Eindhoven, FC Emmen en TOP Oss. Na het seizoen 2005/2006 verliet de spits het profwereldje.

Als trainer was Bert Zuurman onder meer hoofdtrainer van het dames-elftal van FC Zwolle.  In februari 2013 werd bekend dat Zuurman de vrouwen van Zwolle in ruilde voor een baan Als KNVB WorldCoach. Nadat hij eerder in India hoofd jeugdopleiding was bij de Ozonegroup football academy, is hij nu trainers aan het opleiden in Mozambique.

(Foto ANP Foundation)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *