Besnik Hasi (1971)

Besnik Hasi (25 december 1971) speelde het grootste gedeelte van zijn carrière in België. De Albanese controleur met de fraaie trap kwam in 1994 onder contract te staan bij KRC Genk, maar kende zijn grootste successen bij Anderlecht.

Tussen deze twee ploegen in speelde hij nog voor het Duitse 1860 München en vóór zijn Belgische periode heeft hij nog een rits aan voetbalclubs uit de Balkan gediend. Tussen 1990 en 1994 kwam hij uit voor Dinamo Pancevo, NK Zagreb, FK Pristina en NK Samobor.

In 1996 promoveerde Hasi met KRC Genk naar de Eerste Klasse in België en drie jaar later, na zijn terugkeer uit Duitsland, werd hij landskampioen met de club. Vervolgens pakte hij in 2000 nog de Nationale beker met de Genkies en vertrok hij naar Brussel.

Bij Anderlecht groeide Hasi uit tot een degelijke controleur die nooit verzaakte. In het eerste seizoen in het Astridpark bereikte hij direct de tweede ronde van de Champions League en werd hij landskampioen. Enkele jaren later pakte hij opnieuw de landstitel met de Brusselnaren.

Nadat Hasi bij Anderlecht op de bank was beland, vertrok hij bij de club. De middenvelder bouwde af bij SC Lokeren, waar hij twee jaar speelde, maar weinig in actie kwam, en bij Cercle Brugge, waar hij één seizoen speelde en basisklant was. In 2008 hing hij de schoenen aan de wilgen.

Als international werd Hasi pas laat ontdekt. Pas op zijn 28ste debuteerde Hasi in het Nationale team van de Oost-Europeanen. Uiteindelijk verzamelde hij 42 caps en maakte hij twee doelpunten.

Tegenwoordig is Hasi assistent-trainer bij Anderlecht.

(Foto: Wikipedia)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *