Chris De Witte (1978)

Chris de Witte

Chris De Witte (13 januari 1978) was een Belgische begenadigde linkspoot die in Nederland speelde bij FC Twente en FC Groningen.

Chris de Witte
Chris de Witte

De Witte begon op jonge leeftijd te voetballen in de provincie Antwerpen bij KSK Hoboken. Al snel werd hij ontdekt en ging hij spelen voor RSC Anderlecht. In 1996 maakte hij zijn debuut in de Eerste Klasse bij Anderlecht, in een wedstrijd tegen KSV Waregem. Helaas werd hij niet al te vaak opgesteld in de hoofdmacht en vertrok de landgrens over naar Nederland.

De Witte vertrok in 1997 naar FC Twente. Daar bleef De Witte zes seizoenen, waarin hij 113 wedstrijden speelde en daarin zeventien keer scoorde. Hier ontwikkelde hij zich als een behendige vleugelspeler. Na deze mooie periode in zijn carrière vertrok hij in 2003 naar Groningen om daar te gaan spelen bij de plaatselijke FC.

In de 29 wedstrijden die Chris de Witte in deze selectie speelde scoorde hij 4 keer en kreeg in totaal 2 gele, 0 geel-rode en 0 rode kaarten. Zijn grootste overwinning is de 1-5 in de uitwedstrijd tegen ACV op 10-08-2004. Zijn grootste nederlaag is de 5-0 in de uitwedstrijd tegen PSV op 11-04-2004. Het gemiddelde winstpercentage in zijn wedstrijden is 27,59%. Bekijk ook de website FCG Stats voor alle statistieken van de periode van de Belg in zijn tijd bij FC Groningen.

In 2005 besloot hij zijn carrière af te bouwen en trok hij naar België om bij vierdeklasser VV Schoten te gaan voetballen. Hierna speelde De Witte ook nog voor Sint-Niklaas en Gooreind VV en besloot hij in mei 2009 zijn carrière.

Een rode draad door zijn voetbalcarrière heen waren de talrijke blessures waarmee Chris De Witte te kampen kreeg. Hierdoor is de verwachte doorbraak naar de echte top er nooit van gekomen.

(Foto: FCGStats)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *