KENTUDEZENOG

Christian Gyan (1978)

Christian Gyan (2 november 1978) was een Ghanese verdediger die in Nederland uitkwam voor Excelsior maar vooral uitgroeide tot vaste wisselspeler van Feyenoord. Momenteel werkt hij nog steeds in Rotterdam en dan wel bij de Rotterdamse haven.

Gyan begon zijn loopbaan in Ghana bij Ghapoha Readers waarvoor hij in 1996 verhuisde naar Nederland om een contract te tekenen in Rotterdam bij Feyenoord. In het begin werd hij al snel uitgeleend aan Excelsior. Na een half jaar haalde Leo Beenhakker hem terug naar Feyenoord en werd hij een vaste reserve. Bij Feyenoord won hij met vele invalbeurten een landskampioenschap, een Johan Cruijff Schaal en natuurlijk de UEFA Cup. In de zomer van 2007 liep zijn contract bij Feyenoord af. Zijn laatste seizoen werd hij wederom aan Excelsior verhuurd.

In juni 2008 ging hij in Finland spelen bij TPS Turku. Op 14 januari 2009 verkaste hij naar Wrexham AFC waarvoor hij alleen twee keer in het toernooi om de FA Trophy in actie kwam. Zijn contract kreeg geen verlenging in de zomer van 2009. Begin 2010 in keerde terug in Finland bij RoPS Rovaniemi. Door een blessure in februari kwam hij niet in actie voor RoPS. Vanaf de zomer van 2010 ging hij voor de Rotterdamse amateurclub RKSV Leonidas spelen in de Zondag hoofdklasse. Al zijn spaargeld maakte hij op waardoor hij nu als havenmedewerker werkt in de Rotterdamse haven.

Ondanks dat hij lang niet altijd basisspeler was in De Kuip, groeide Christian Gyan in Rotterdam uit tot een cultheld. Zijn nimmer aflatende inzet, gulle lach en liefde voor de club maakten hem tot een zeer populaire speler die nog altijd een speciaal plekje heeft in de harten van Het Legioen.

(Foto: Youtube)

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 KENTUDEZENOG

Thema door Anders Norén