KENTUDEZENOG

Colin Hendry (1965)

Colin Hendry (7 december 1965) was een Schotse verdediger die maar liefst 337 duels speelde in de Premier League voor Blackburn Rovers. Ook was hij jaren een ware steunpilaar in de verdediging van het Schotse nationale team. Foto: (ANP – Antonisse Mulder)

Hendry kwam naar Blackburn in maart 1987, en maakte zijn debuut tegen Ipswich Town FC in the Full Members Cup als centrale verdediger. Hij speelde drie dagen later tegen Stoke City FC als aanvaller, en scoorde zijn eerste goal voor Blackburn Rovers FC. Zijn kracht schuilde in zijn lengte, hij was een uitstekende kopper en had een geweldige tackle in huis. Lang en blond, zijn opvallend harde en resolute manier van spelen maakte hem een favoriet bij de supporters.

Wegens contractproblemen vertrok hij naar Manchester City, maar keerde hij terug nadat Kenny Dalglish hem een van zijn eerste aankopen maakte. In het seizoen 1992-93 werd hij voor het eerst opgeroepen voor het Schotse elftal. In 1995 was hij een van de steunpilaren van het elftal dat de Premier League won.

Hendry kwam in totaal 51 keer (drie doelpunten) uit voor de nationale ploeg van Schotland in de periode 1993–2001. Hij maakte zijn debuut op 19 mei 1993 in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland (0-3) in Tallinn. (ANP – Antonisse Mulder)

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 KENTUDEZENOG

Thema door Anders Norén