“Daar is je zusje.” Met Bert Zuurman

Alle ballen op Harris - Bert Zuurman

Aflevering 5 van onze podcast ‘Alle Ballen op Harris’ en te gast is niemand minder dan Bert Zuurman!

Bert Zuurman gold in de beginjaren ’90 als een van de grootste talenten uit het Noorden, samen met Peter Hoekstra en Gerard Wiekens. Op zijn 15e pikte FC Groningen de blonde aanvaller op uit Blijham, waar hij de sterren van de hemel speelde bij de plaatselijke ASVB. Zijn basisdebuut in het eerste van de FC in 1991 was veelbelovend: ‘Debutant laat FC Groningen juichen!”, kopte het Nieuwsblad van het Noorden hoopvol. Want hij schoot direct de winnende binnen tegen FC Volendam. Naast FC Groningen speelde Zuurman bij Heracles, Heerenveen, Zwolle, Eindhoven TOP Oss én….Veendam!

Hij speelde tussen 1994 en 1998 vier prima seizoenen bij de Veenkolonialen, onder meer met Arek Radomski, Hennie Meijer, Dick Lukkien, Gerard Wiekens, Joseph Oosting en natuurlijk Bert Stokkingreef. in 1998 werd hij onder wijlen Henk Bodewes zelfs clubtopscorer met 16 goals. Zuurman zet zijn talenten nu in als ‘worldcoach’ namens de KNVB op verschillende plekken in de wereld. We praten uitgebreid met hem over zijn carrière en huidige werkzaamheden!

KoldeRiekerink gaat deze keer over oud-verdediger Claus Boekweg. Wat is zijn overeenkomst met Erik Regtop en onze gast Bert Zuurman?

Nieuwsgierig?
– Luister dan naar aflevering 5 van Alle Ballen op Harris!
– Kijk dan naar aflevering 5 van Alle Ballen op Harris!

Een podcast maken kost geld! Wil jij ons helpen om meer van dit mogelijk te maken? Word dan fan!
Kijk voor meer informatie op ⁠⁠petjeaf.com/alleballenopharris⁠⁠

©Alle Ballen op Harris wordt gemaakt door ⁠⁠Studio Spraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *