Dejan Stefanović (1974)

Dejan Stefanović (28 oktober 1974) was een Servische verdediger die onder meer uitkwam voor Vitesse, Portsmouth en Fulham. De linkspoot speelde twintig interlands voor het voormalig Joegoslavië.

Stefanović startte zijn carrière in Belgrado, waar hij doorbrak bij Rode Ster. Na twee seizoenen nam het Engelse Sheffield Wednesday de talentvolle verdediger over en werd hij in 1999 ploeggenoot van Wim Jonk. Lang overigens niet, want in datzelfde jaar verkaste Stefanović naar het Italiaanse Perugia waar hij echter geen speeltijd kreeg in het halve jaar dat hij er voetbalde.

Via een paar maandjes OFK Belgrado begon Stefanović  het nieuwe millennium in Nederland. Het ambitieuze Vitesse wist de transfervrije voetballer op te pikken en het bleek een gouden greep van de Arnhemmers. Een kleine drie jaar voetbalde Stefanović in Gelderland om vervolgens voor drie miljoen euro verkocht te worden aan Portsmouth. Voor de tweede maal in zijn carrière vertrok Stefanović naar Engeland. In de havenstad groeide hij uit tot een betrouwbare verdediger en bleef hij drie jaar lang basisklant. In het vierde seizoen als speler van Pompey kwam de klat erin en besloot hij een jaar later te vertrekken naar Fulham.

Via één seizoen Fulham en één seizoen Norwich City, in de Championship, besloot Stefanović in 2009 het topvoetbal vaarwel te zeggen en af te bouwen bij de amateurs van  Havant & Waterlooville.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *