Diego Tristán (1976)

Diego Tristán Herrera (5 januari 1976) was een Spaanse topspits die in zes jaar bij Deportivo de La Coruña zijn beste spel toonde.

Tristán speelde van 1996 tot 1998 voor Real Betis B. In 1998 vertrok hij naar Real Mallorca waar hij ook twee jaar vooruit kwam. In 2000 maakte Tristán de overstap naar Deportivo de La Coruña, waar hij uitgroeide tot een echte clubtopscoorder. Bij de club uit Galicië won hij in 2002 de Copa del Rey. Bovendien werd Tristán dat jaar met 21 doelpunten pichichi, topscorer van de Primera División.

In 2006 werd het contract van Tristán door Deportivo ontbonden en de aanvaller tekende vervolgens een contract bij zijn oude club RCD Mallorca. In 2007 vertrok Tristán naar het Italiaans Livorno Calcio, maar bij deze club scoorde hij slechts één competitiedoelpunt. Het Engelse West Ham United werd in 2008 zijn nieuwe club. Nooit haalde hij weer het oude niveau die hij bij Deportivo haalde.

In april 2009 werd bekend dat Diego met zijn Porsche was ingereden op een taxi na een (dronken) avondje uit met vrienden. De, op dat moment, West Ham spits en ex-Spaanse international Tristan (toen 33 jaar oud) verweet het ongeval eerst aan iemand anders, en zei dat hij alleen maar probeerde de verwarming aan te zetten… Maar op het politiebureau bleek dat de voetballer drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol op had. Uiteindelijk 32 maanden mocht hij zich niet meer vertonen op de openbare weg en daarbij kreeg hij een boete van £ 3500 pond.

Op 2 juni 2001 debuteerde Tristán in het Spaans nationaal elftal tegen Bosnië. Hij speelde twee wedstrijden op het WK 2002. Uiteindelijk speelde Tristán op 6 september 2003 tegen Portugal zijn vijftiende en laatste interland. De aanvaller scoorde in totaal vier keer voor het nationaal elftal.

In 2010 sloot hij zijn carrierè af bij het Spaanse Cádiz.

(Foto: Wikipidia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *