Edwin Purvis (1961)

Edwin Purvis

Edwin Purvis (24 oktober 1961) was een verdediger die enkel en alleen speelde voor FC Den Haag.

Purvis stond elf seizoenen onder contract stond bij ADO Den Haag. In het seizoen 1985/86 werd Purvis met ADO ongeslagen kampioen van de eerste divisie en promoveerde hierdoor met de club naar de eredivisie. In al die jaren was hij altijd fit en nooit geblesseerd. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met het vak dat hij na zijn actieve voetballoopbaan zou gaan uitoefenen..

Edwin Purvis speelde van 1981 tot en met 1992 voor de club uit Den haag. Dit wisselend in de ere divisie en eerste divisie. In 309 wedstrijden stond trok Purvis zijn kicksen aan om de groen-gele kleur te verdedigen. Tijdens zijn verblijf bij FC Den Haag wist hij 8 maal te scoren. In het seizoen 1987/88 speelde Purvis zelfs vier wedstrijden in de Europacup II, tegen Ujpest Dosza en BSC Young Boys.

Edwin Purvis was een nette verdediger. Zeker een harde werker en altijd zichzelf weg cijferend voor de ploeg, in dienst van de ploeg.

Na zijn sportloopbaan begon Purvis een fysiotherapiepraktijk in Den Haag. Zijn opleiding hiervoor rondde hij af tijdens zijn voetbalcarrière. Tijdens zijn loopbaan werkte hij al als fysiotherapeut en behandelde hij onder andere zijn eigen collega’s. Als je eens bij deze ‘Haagse Held van weleer’ wil gemasseerd worden, klik dan hier voor meer informatie.

(Foto: ANP – Cor Mulder)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *