Eike Immel (1960)

Eike Immel

Eike Immel (27 november 1960) is een voormalig Duits keeper die speelde bij onder meer Borussia Dortmund en VFB Stuttgart, maar natuurlijk vooral bekend staat als de doelman die in het Volksparkstadion van Hamburg twee keer moest vissen tegen Oranje tijdens het EK ’88 in de halve finale.

Immel debuteerde in 1978 in het doel van Borussia Dortmund als 17-jarig talent, nadat de club hem op 15-jarige leeftijd had opgehaald bij TSV Eintracht Stadtallendorf. Bij Die Schwarzgelben speelde hij 247 wedstrijden. In 1986 verruilde Immel Borussia Dortmund voor VFB Stuttgart. Bij Die Schwaben zou hij vervolgens 287 wedstrijden spelen, waaronder een aantal onder trainer Arie Haan. Hij beleefde in het Neckarstadion overigens een prima periode. Met Immel als betrouwbare sluitpost behaalde de ploeg het landskampioenschap (1992) en werd de finale van de UEFA Cup gehaald (1989). Van 1995 tot 1997 speelde de boerenzoon in de Premier League bij Manchester City, alwaar hij zijn professionele voetbalcarrière afsloot.

Het meest bekend is Eike Immel natuurlijk van de zinderende halve finale West-Duitsland – Nederland tijdens het EK ’88. Oranje won in het Volksparkstadion van Hamburg de bloedstollende wedstrijd van de Duitsers met 2-1 en nam daarmee revanche op de verloren WK-finale van 1974, die we van de Duitsers verloren. In de wedstrijd van 1988 was Immel kansloos bij de penalty van Ronald Koeman en de beslissende schuiver van Marco van Basten net voor tijd.

Na zijn carrière werd Eike Immel bij diverse clubs (keepers)trainer. Ook begon hij een Torwartschule en ging hij zich in de showbizz begeven. Hij zong onder meer het weergaloze nummer ‘Wir wollen keine Mona Lisa’!

In oktober 2012 moest de Duitse oud-doelman Eike Immel zich verantwoorden voor het in het bezit hebben van cocaïne. Volgens het Duitse Bild zou het gaan om een zaak uit 2007.

(Foto: ANP – Foundation)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *