Emmanuel Petit (1970)

Emmanuel Petit

Emmanuel Petit (22 september 1970) was een hardwerkende Franse middenvelder die zijn beste spel vertoonde bij Arsenal. Behoorde tot de gouden ‘Franse generatie’.

De middenvelder begon als prof in 1988 bij AS Monaco. In 1997 werd Petit gecontracteerd door Arsenal. In zijn eerste seizoen bij de club uit Londen werd Petit direct landskampioen. Datzelfde jaar volgde op het Wereldkampioenschap voetbal 1998 de wereldtitel met Frankrijk. Petit scoorde in de finale tegen Brazilië de 3-0.

In 2000 bereikte Petit met Arsenal de finale van de UEFA Cup, die na penalty’s werd verloren van Galatasaray. Na de wereldtitel (1998) won Petit met Frankrijk ook de Europese titel op Euro 2000. Na het EK maakte hij samen met Marc Overmars de overstap naar FC Barcelona. Daar kon Petit echter niet overtuigen en in 2001 vertrok hij. Chelsea FC kocht hem voor 25 miljoen gulden. Ook bij Chelsea wist Petit weinig indruk te maken en toen in 2004 zijn contract bij de club afliep, besloot Petit te stoppen als profvoetballer. Petit stond bekend om zijn lange zwierende haren die hij in een staart droeg.

(Foto: Wikipedia)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *