KENTUDEZENOG

Fabrizio Ravanelli (1968)

Fabrizio Ravanelli (11 december 1968) was een makkelijk scorende spits die vooral in Italië scoorde. Hij kwam in zijn carrierè tot 167 doelpunten en had daar 467 wedstrijden voor nodig.

De Zilveren Vos, zoals hij genoemd werd door zijn opvallend witte haren, was een van de meest succesvolle spitsen in de late jaren negentig. Met Juventus won Ravanelli een Serie A titel, de Italiaanse beker, de Italiaanse Supercup, de Champions League (1995/96) en de UEFA Cup (1992/93).  Ajacieden krijgen nog steeds grijze haren bij de gedachte aan hem. In de tweede Champions Leage finale van de Amsterdammers was Ravanelli namelijk de grote kwelgeest. Hij scoorde de openingstreffer na een misverstand tussen van der Sar en de verdediging. Juve won uiteindelijk na strafschoppen. Toen was hij al volkomen grijs. En daar komt natuurlijk ook zijn mooie bijnaam vandaan.

Fabrizio speelde tussen 1993 en 1996 voor het Italiaans voetbalelftal 22 wedstrijden, waarin hij acht keer scoorde. Hij speelde op het Europees Kampioenschap van 1996. Hij was lid van de Italiaanse selectie van 1998, maar raakte enkele dagen voor het toernooi ziek. Hij speelde voor het Italiaanse elftal uiteindelijk slechts 22 wedstrijden en scoorde daarin 8 keer.

Zijn witte haardos heeft een modellencarrière nooit in de weg gestaan. Hij struinde na zijn loopbaan vele catwalks af om onder andere kleding van Bikkemberg te showen.

(Foto: Wikipedia)

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 KENTUDEZENOG

Thema door Anders Norén