Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078
Fandi Ahmad (1962) - Kent u deze Nog

Fandi Ahmad (1962)

Fandi Ahmad

Fandi Ahmad (29 mei 1962) was een aanvaller uit Singapore die in de jaren ’80 slechts 44 wedstrijden bij FC Groningen nodig had om uit te groeien tot clublegende. De dartele aanvaller is zelfs opgenomen in het FC Groningen Elftal van de eeuw.

De ‘Parel van Maleisië’ werd in 1983 hoogstpersoonlijk gecontracteerd door wijlen voorzitter Renze de Vries, die door Fandi ook wel ‘mijnheer Diepvries’ werd genoemd, waarschijnlijk door de kou in Nederland. Bij ‘De Trots van het Noorden’ speelde de aanvaller in twee seizoenen 44 wedstrijden. Hij scoorde onder meer een doelpunt in de heroïsche Europa Cup-wedstrijd tegen Inter Milaan. In 1985 vertrok Fandi weer uit het hoge Noorden. Twee jaar later wilde toenmalig trainer Rob Jacobs de goedlachse aanvaller weer terug naar Groningen halen, maar Fandi kreeg helaas geen werkvergunning, waardoor hij weer terug moest keren naar Singapore.

In 1968 was Fandi de jongste speler (16 jaar) ooit die werd opgenomen in de selectie van een nationaal elftal. In het geval van Fandi betrof het Singapore waarvoor hij aanvoerder was en uit kwam als aanvaller of aanvallende middenvelder. Mede door zijn winnende goal in de finale wist Singapore in 1980 de Malaysia Cup binnen te slepen.

Na zijn actieve carrière werd Fandi bondscoach van zijn vaderland Singapore. Op dit moment runt de Singaporees de zogeheten Fandi Ahmad Academy, een voetbalschool in zijn vaderland. Verder werkt hij aan zijn trainerscarrière. Hij is nu bij Johor Darul Takzim in de Super League van Maleisië. Hij is getrouwd met het Zuid-Afrikaanse model Wendy Jacobs en heeft enkele talentvolle voetbalzoons.

Bekijk op de website van FCG Stats alle statistieken van Fandi bij FC Groningen.

(Foto: Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *