Gábor Torma (1976)

Gabor Torma (1 augustus 1976) is een voormalig aanvaller van onder meer Roda JC en FC Groningen. Door veel blessureleed kwam de Hongaar niet verder dan 77 wedstrijden in zeven seizoenen Eredivisievoetbal.

Torma werd in 1994 door het Belgische Cercle Brugge opgepikt bij Dunaújváros FC, waar hij zijn carrière was begonnen. In zijn derde jaar voor Groen-Zwart wist de spits definitief zijn naam te vestigen in België door achttien maal te scoren in 33 wedstrijden. Dit bleef ook in Nederland niet onopgemerkt en Roda JC trok de zevenvoudig Hongaars international in 1997 aan.

In Limburg kende Torma echter een sportief teleurstellende periode. Onder meer door veel blessureleed scoorde hij in zijn vier seizoenen als Roda-speler slechts tienmaal. Wel wist hij met de club de Amstel Cup te winnen in 2000. Via weinig succesvolle periode’s bij FC Groningen, RKC Waalwijk en ADO Den Haag verliet Torma in 2004 Nederland om voor het Cypriotische AEL Limassol te voetballen.

Na één seizoen Cyprus keerde Torma weer terug naar Hongarije, waar hij via Zalaegerszegi Torna Egylet uitkwam bij Rákospalotai EAC. Hier presteerde Torma weer naar behoren, door in vier seizoenen 36 keer te scoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *