KENTUDEZENOG

Gerrie Schaap (1964)

Gerrie Schaap (9 november 1964) was een karakteristieke flankspeler, die tijdens zijn professionele voetbalcarrière speelde bij Telstar, Emmen, SC Heerenveen, TOP Oss, FC Den Bosch en VVV.

De rechtspoot maakte zijn debuut bij Telstar en belandde in 1987 bij Emmen. Daar zou hij in drie seizoenen 88 wedstrijden spelen. Vooral het seizoen 1989/90 memorabel. De Drenthen misten op een haar na promotie naar de Eredivisie, na een verloren tweestrijd tegen SC Heerenveen. De thuiswedstrijd op de Meerdijk werd keurig gewonnen met 1-0, maar in het (oude) Abe Lenstra-stadion verloor Emmen met 2-0, waardoor de Friezen uiteindelijk zouden promoveren. Gerrie Schaap miste in dat duel nog twee dotten van kansen. In de herkansing mocht Emmen het proberen tegen NEC, maar ook die tweestrijd ging verloren. Ondanks dat speelde de blonde rechtsbuiten een uitstekend seizoen. Hij was na Jan de Jonge (zestien treffers) tweede op de topscorerslijst met vijftien doelpunten. Rudy Metz scoorde elf maal in het productieve team van de toenmalige trainer Ben Hendriks.

SC Heerenveen was overigens behoorlijk onder de indruk van het spel van Gerrie Schaap en haalde hem voor 250.000 gulden naar Friesland,  waardoor hij uiteindelijk toch eredivisievoetbal zou spelen. Bij de Pompeblede was hij een nuttige kracht, hij speelde er vier seizoenen. Omdat hij het vertrouwen van trainer Foppe de Haan miste, vertrok hij in 1994 naar eerstedivisionist TOP Oss.  Daarna zou hij nog uitkomen voor FC Den Bosch en VVV. In 2000 beëindigde de vlijtige buitenspeler zijn professionele voetbalcarrière.

Met ingang van het seizoen 2018/19 is Gerrie Schaap trainer bij SV Meerkerk.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 KENTUDEZENOG

Thema door Anders Norén