Geert den Ouden (1976)

Geert_den_Ouden

Gijsbertus Cornelis ‘Geert’ den Ouden (24 juli 1976) was een aanvaller die bij veel clubs onder contract stond en onder meer populair werd door zijn onverzettelijkheid.

Den Ouden speelde in zijn professionele carrière bij onder meer bij Excelsior, Djurgårdens IF, ADO Den Haag, Willem II, De Graafschap en Valletta FC. Hij sloot zijn carrière af bij de Amerikaanse voetbalclub Dayton Dutch Lions.

Nederland leerde Den Ouden kennen als goalgetter bij Excelsior. Op Woudestein was hij drie seizoenen actief en scoorde hij 33 competitiedoelpunten. Bij RBC Roosendaal zette hij zijn goede doelpuntenmoyenne voort. Daarna speelde de aanvaller in Zweden bij Djurgårdens IF, waarmee hij uitkwam in de voorronde van de UEFA Champions League.

Vervolgens keerde Den Ouden weer terug naar Rotterdam om voor Excelsior te voetballen. Maar na het seizoen 2007/2008, waarin hij clubtopscorer werd met 12 goals maar wel degradeerde met de club, leverde hij zijn contract in. Hij tekende daarna voor twee jaar bij De Graafschap. Door de degradatie van die club in juni 2009, kon hij door een clausule echter transfervrij vertrekken.

Op 27 juni 2009 werd vervolgens bekend dat Den Ouden een nieuw contract tekende bij de Maltese topclub Valletta. Geert kwam daar onder leiding te staan van twee Nederlanders: trainer Ton Caanen en zijn (speler)assistent Jordi Cruijff Daar voetbalde hij slechts enkele maanden. In mei 2010 tekende hij zijn laatste contract in Amerika, bij Dayton Dutch Lions FC.

Tijdens zijn debuut liet Geert den Ouden direct van zich spreken door als invaller in de competitiewedstrijd tegen Cleveland Internationals (3-0 winst) direct te scoren. In juli 2010 hing Geert den Ouden zijn voetbalschoenen aan de wilgen en ging hij zich richten op een maatschappelijke carrière.

Tegenwoordig is hij een verdienstelijk golfer.

(Foto Wikipedia)

Geert den Ouden in zijn periode bij Djurgårdens IF, waar hij erg populair was:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *