Giuseppe Meazza (1910 –1979)

Giuseppe ‘Peppino’ Meazza (23 augustus 1910 – 21 augustus 1979) was een legendarische middenvelder uit Italië. De Italiaan kwam voor zowel AC Milan als Inter Milan uit. Deze laatste vereniging vernoemde het stadion naar Meazza.

Meazza begon in 1927 te voetballen voor Inter Milan. De uiterst productieve middenvelder groeide in de dertien jaar dat hij voor de blauw-zwarte kant van Milaan voetbalde, uit tot een grootheid. Ook voor de Nationale ploeg was ‘Peppino’ een zeer belangrijke schakel. Samen met Giovanni Ferrari en Silvio Piola vormde Meazza een geniaal trio wat de Squadra Azzurra in 1934 de wereldtitel schonk.

Ook in clubverband pakte de kleine middenvelder vele prijzen. Onder meer drie landstitels met Inter Milan. Als Meazza Inter in 1940 verlaat, blijkt de middenvelder een stuk minder honkvast. In de zes jaar dat hij nog voetbalde, kwam hij onder meer nog uit voor AC Milan en Juventus en sloot hij uiteindelijk af bij ‘zijn’ Inter.

Na zijn actieve loopbaan werd Meazza trainer. Hij trainde onder meer het Italiaanse nationale team en, uiteraard, Internazionale. In 1957 ging Meazza met pesioen. In 1979 kwam hij te overlijden op 69-jarige leeftijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *