Hasan Sas (1976)

Hasan Gökhan Sas (1976) Deze Turkse aanvallende middenvelder viel op door zijn fanatieke gedrag, beslissende doelpunten en zijn kale hoofd. Speelde zijn gehele carrière in de Süper Lig in Turkije, waarvan 11seizoenen voor Galatasaray SK.

Şaş begon zijn voetbalcarrière bij het regionale Adana Demirspor. Destijds speelde die club nog professioneel voetbal en Şaş kreeg als jeugdspeler een paar invalbeurten. Niet veel later volgde zijn vertrek naar de Turkse middenmoter Ankaragücü. Na twee succesvolle seizoenen was Hasan Şaş klaar voor een topclub. In 1998 meldde Galatasaray zich voor de fanatieke middenvelder. De eerste jaren verliepen niet goed voor de Turkse speler. Hij belandde vaak op de bank en had te maken met sterke concurrentie.

Nadat de Turkse club Galatasaray de UEFA-cup en Supercup had veroverd, vertrokken er veel spraakmakende spelers van de club. Hasan Şaş was de speler die hiervan het best gebruik maakte. Op het WK van 2002 toonde de middenvelder zijn kwaliteiten aan de hele wereld. Even was er interesse vanuit Europa voor de rechtspoot maar Hasan Şaş verzuimde deze kans door vele blessures en besloot toch bij zijn club te blijven. Hasan Sas speelde 42 interlands en scoorde daarin tweemaal.

Hij eindigde zijn carrière bij Galatasaray SK na het seizoen Süper Lig 2008/09.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *