Hatem Trabelsi (1977)

Hatem_Trabelsi

Hatem Trabelsi  (Ariana, 25 januari 1977) is een voormalige Tunesische verdediger die bekend werd als opkomende rechtsback bij Ajax, waar hij speelde van 2001 tot 2006.

In 1997 begon de ‘stoomtrein’ zijn betaald voetbalcarrière in zijn vaderland Tunesië bij Club Sportif Sfaxien, waar hij vier seizoenen speelde. In de zomer van 2001 haalde trainer Co Adriaanse hem naar Amsterdam. Trabelsi maakte hij zijn officiële debuut in de met 1-3 verloren Champions League-wedstrijd thuis tegen Celtic op 8 augustus 2001. Hij maakte hierin grote indruk en werd meteen uitgeroepen tot man of the match. 

In Amsterdam speelde Trabelsi vijf jaar. Hij sprokkelde een behoorlijke prijzenkast bij elkaar: twee kampioenschappen, drie KNVB-bekers en twee Johan Cruijff-schalen.

Na vijf seizoenen verruilde de aanvallende back Ajax voor Manchester City. Hier speelde hij slechts één seizoen. Hij speelde twintig wedstrijden in de Premier League. Na dat hij uit Engeland vertrok was hij zes maanden werkloos. Hij sloot zijn carrière uiteindelijk uit bij Al-Hilal Riyadh in Saudi-Arabië.

Trabelsi speelde 61 interlands voor de nationale ploeg van Tunesië. In 2004 won hij de Africa Cup met zijn land. Na het WK voetbal 2006 beëindigde hij zijn interlandcarrière.

(Foto: Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *