Igor Korneev (1967)

Igor Korneev

Igor Korneev (4 september 1967) was een temperamentvolle Russische publiekslieveling die in Nederland speelde bij SC Heerenveen, Feyenoord en NAC.

Korneev speelde in zijn vaderland voor Spartak en CSKA Moskou, waarna hij in 1991 naar het Spaanse Espanyol verkaste. Daar maakte hij een uitstekende indruk. Buurman Barcelona haalde de temperamentvolle speler naar Nou Camp.

De verrassing was compleet toen voorzitter Riemer van der Velde van SC Heerenveen hem een jaar later vanuit Barcelona naar het Friese steegje wist te halen, terwijl Korneev op dat moment voor een van de grootste clubs van de wereld speelde, al was het dan als wisselspeler. In Heerenveen speelde de Rus twee seizoenen, in 1997 vertrok hij naar Feyenoord waar hij vijf seizoenen speelde en onder meer landskampioen werd.

Korneev was een zeer begaafde middenvelder, die met zijn fraaie acties het publiek wist te vermaken. Daarna speelde hij nog even bij NAC, maar dat werd geen doorslaand succes. Hij beëindigde zijn carrière in 2003. Na zijn voetbalcarrière begon de fijnbesnaarde voetballer een eigen zonnebankcentrum in Rotterdam en was hij onder meer assistent van Guus Hiddink bij het Russisch voetbaleftal. Op dit moment is hij technisch directeur bij FK Zenit Sint Petersburg. 

(Foto ANP – Hans Steinmeier)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *