Jan de Visser (1968)

Jan de Visser

Jan de Visser (1 januari 1968) was een onopvallende linkermiddenvelder die precies wist wat hij moest doen en geen gekke dingen deed. Kwam uit voor AZ, sc Heerenveen en Feyenoord.

Jan de Visser speelde bij de amateurs van  Zwaluwen ’30 en Hollandia voor hij in 1988 vertrok naar Alkmaar waar hij een contract verdiende bij AZ. Een opvallende voetballer was Jan de Visser niet, wel een plichtsgetrouwe: hij wist wat er wel en niet van hem werd verwacht en hij handelde daar nauwgezet naar.

Na drie seizoen bij de Alkmaarders gespeeld te hebben vertrok De Visser in 1991 naar SC Heerenveen. Hier groeide hij al snel uit tot een vaste waarde, hij zou er uiteindelijk acht seizoenen spelen. Hij kwam daar tot ruim 250 wedstrijden. Zijn goede inzicht en tomeloze inzet leverde hem een transfer op naar Feyenoord. Helaas werd dit niet echt een succesvolle periode. In zijn eerste seizoen bij de Rotterdammers kwam hij nog tot zesentwintig wedstrijden, maar in de twee seizoen die hij daarna nog zou spelen kwam hij respectievelijk tot vijftien en zes wedstrijden, meestal als invaller.

In 2002 besloot De Visser om na veertien jaar profvoetbal een punt achter zijn carrière te zetten. Daarna is hij spelersmakelaar geworden. (Foto: ANP – Hans Steinmeier)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *