Jan Michels (1970)

Jan Michels (8 september 1970) was een middenvelder die jarenlang uitkwam voor onder meer Go Ahead Eagles en FC Den Bosch. Als klein jongetje ging Michels met Wiel Coerver mee op reis door Europa, om zijn trainingsmethode, gebaseerd op techniek en balcontrole, voor te doen. Doorbreken deed Michels na een lastige start uiteindelijk bij FC Zwolle, het huidige PEC.

In Zwolle speelde Michels twee seizoenen. Het eerste jaar deed hij in twee duels mee, het jaar erop waren dit er 32. Scoren deed hij tweemaal in Zwolse dienst. Hierna trok Eredivisionist Go Ahead Eagles de speler aan en in Deventer zou Michels uiteindelijk zes seizoenen spelen, waarvan de laatste twee jaar in de Eerste Divisie. Michels deed het uitstekend in zijn geboortestad, wat resulteerde in interesse van het Franse Toulouse. Hoewel speler en club eruit waren, ging de transfer uiteindelijk niet door omdat de trainer die Michels wilde halen, drievoudig Frans voetballer van het Jaar Alain Giresse, werd ontslagen voordat de overgang definitief werd. Uiteindelijk ging Michels naar het Schotse Motherwell op voorspraak van Theo de Jong.

In Schotland kende Michels een matige periode. Doordat de club een moeizame start kende van het seizoen, werd de trainer de laan uit gestuurd en de nieuwe oefenmeester zag het niet zitten in Michels, die na negen maanden besloot bij de club te vertrekken. Hij keerde terug in Nederland en ging aan de slag bij FC Den Bosch, waar hij zes seizoenen speelde en tweemaal de Eerste Divisie-titel pakte. In 2001 en in 2004, zijn laatste jaar bij de Brabanders.

In de zomer van 2004 vertrok de inmiddels 34-jarige middenvelder naar Sparta, waarmee hij via de nacompetitie ook promotie afdwong naar de Eredivisie. Met Sparta handhaafde de routinier zich keurig in de hoogste Nederlandse voetbaldivisie en besloot hij het seizoen erna weer een treetje lager te spelen. Na twee jaar AGOVV Apeldoorn sloot Michels na loopbaan af.  (Foto: ANP Foundation)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *