Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078
Jean-Pierre Papin (1963) - Kent u deze Nog
Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Jean-Pierre Papin (1963)

Jean-Pierre_Papin

Jean-Pierre Papin (5 november 1963) speelde onder andere voor FC Bayern München, Olympique Marseille, Club Brugge, AC Milan, Girondins Bordeaux en het Frans voetbalelftal. In 1999 zette hij een punt achter zijn carrière waarna hij zijn trainersdiploma ging halen. Was als laatst in 2009 werkzaam als hoofdtrainer bij de Franse tweedeklasser Châteauroux.

Papin begon met voetballen bij de amateurclub in Jeumont. Toen hij 20 jaar was, maakte hij zijn debuut in het A-elftal van INF Vichy. Papin vertrok een jaar na zijn debuut weer naar zijn oude club Valenciennes FC. Hij had in totaal drie seizoenen bij INF Vichy doorgemaakt.

De aanvaller vertrok al na één seizoen bij Valenciennes FC om in 1985 naar het Belgische Club Brugge te trekken. Daar scoorde Papin tijdens het seizoen 1985-86 32 officiële doelpunten en won hij de Beker van België. In 1986 keerde hij terug naar zijn vaderland en ging er voetballen voor Olympique Marseille.

Bij Olympique Marseille werd hij een echte topvoetballer. Papin speelde en scoorde vaak. Hij werd een echte ster in Frankrijk en werd ook opgeroepen voor het nationale elftal van Frankrijk, dat op dat moment andere toppers in huis had zoals Michel Platini. Bij Marseille ontstond de term “Papinades”, een acrobatische omhaal waar Papin een patent op had.

In 1992 trok Jean-Pierre Papin naar het Italiaanse AC Milan. Daar werd hij ook een vaste waarde. Papin won bij Milan in 1994 de UEFA Champions League. Het volgende seizoen besloot de spits te vertrekken naar het Duitse Bayern München. Daar was de Fransman minder succesvol. Hij won er in 1996 wel de UEFA Cup, maar hij besloot dat jaar om terug naar zijn vaderland te trekken. Girondins de Bordeaux was zijn nieuwe club waar de ondertussen 33-jarige aanvaller weer plezier kreeg in het voetballen.

In 1998 verhuisd hij naar En Avant de Guingamp, de club waar hij aan het einde van het seizoen in 1999 ook zijn carrière als profvoetballer beëindigt. Jean-Pierre Papin was toen 35 jaar.

Jean-Pierre Papin debuteerde op 26 februari 1986 voor de Frankrijk in de oefenwedstrijd tegen Noord-Ierland. Het was de eerste keer dat een Franse voetballer international werd nog voor hij één wedstrijd in de Franse eerste klasse had gespeeld. Hij speelde in totaal 54 keer voor de nationale ploeg van Frankrijk. Hij scoorde dertig keer en was elf keer aanvoerder. Papin zat in de selectie voor de WK in 1986, waar Frankrijk derde werd.

Na anderhalf jaar werkloos thuis te hebben gezeten, Papin werd op 29 december 2008 aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van de Franse tweedeklasser Châteauroux. De club hoopte met de aanstelling van Papin degradatie te voorkomen.

(Foto: Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *