Jocelyn Angloma (1965)

Serie_A_1996-97_-_Inter_vs_Atalanta_-_Filippo_Inzaghi_e_Jocelyn_Angloma

Jocelyn Angloma (7 augustus 1965) is een Franse voormalige voetballer, die het grootste deel van zijn carrière als verdediger speelde.

Angloma kwam in totaal 37 keer uit voor het nationale elftal, waarin hij één keer scoorde. Hij maakte deel uit van het Franse elftal op het EK van 1996. Angloma, tijdgenoot van Marcel Desailly,  was een voetbalnomade, die in zijn carrière voor acht verschillende clubs uitkwam, in Frankrijk, Italië en Spanje.

Het begon voor Angloma allemaal bij Stade Rennes. Al waar hij 2 seizoenen speelde en bij 37 wedstrijden (1 goal) op het wedstrijdformulier werd gezet. Lille OSC kaapte de rappe verdediger weg uit Rennes en wist hem 3 seizoenen vast te houden (92 wedstrijden, 13 doelpunten). Hij maakte de overstap naar Paris Saint Gemain en zag zich al na 1 seizoen afgestaan aan Marseille.

Bij Olympique Marseille braken de gouden tijden aan voor Jocelyn met als hoogtepunt het winnen van de Champions League ten koste van AC Milan. Door een kopbal van mede-verdediger Basile Boli werd de ‘rood-zwarte’ club uit Milaan met 1-0 aan de kant gezet. Het jaar ervoor was Angloma al kampioen geworden van Frankrijk.  Na 3 seizoenen zocht hij zijn heil in Italië bij AS Torino.

Bij Torino speelde Angloma de meeste wedstrijden (60, 7 goals) en na 2 seizoenen was het Inter Milan die de Fransman binnen hengelde. Hier behaalde hij zonder succes, de UEFA cup finale. Schalke 04 was na penalty’s de sterkste. Onder andere Aron Winter mistte namens Inter. Na 1 seizoen (3 goals in 46 wedstrijden) hield Angloma het voor gezien en vertrok naar Valencia.

In Valencia pakte Jocelyn de Copa del Rey in 1999 en werd hij landskampioen in 2002. En in 2001 en in 2002 stond Angloma wederom in de finale van de Chamions League. Maar beide keren stond hij na de wedstrijd zonder de beker. In 2000 was Real Madrid met maar liefst 3-0 oppermachtig en het jaar erop was onder begeleiding van scheidsrechter Dick Jol Bayern München de sterkste. Na een 1-1 eindstand was de Duitse club de gelukkigste na penals.

2002 was het jaar dat Angloma besloot te stoppen met clubvoetbal. In 2007 maakte hij, op 41-jarige leeftijd, echter wel weer deel uit van het Guadeloups voetbalelftal tijdens de CONCACAF Gold Cup 2007. Voor dit land speelde Jocelyn Angloma nog 13 wedstrijden waarin hij 5 maal het net wist te bereiken.

(Foto: Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *