John Feskens (1965)

John Feskens

John Feskens (3 november 1965), is overduidelijk mister Willem II met één van de mooiere bijnamen: ‘D’n Beitel’.

Feskens speelde veruit de meeste seizoenen bij Willem II. In 432 wedstrijden droeg hij het tricolores-shirt waarin hij 48 maal doel trof. Waarmee hij het clubrecord van Jan Brooijmans brak en Mister Willem II werd. Hij voegde zich in 1982 bij de selectie en bleef tot 1997 de Tilburgse club trouw. Daarna kwam Feskens twee seizoenen uit voor NAC. In 1999 maakte hij de overstap naar het Rotterdamse Excelsior waar hij in 2002 zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal speelde.

Zijn bijnaam is ‘D’n Beitel’, niet vanwege zijn bikkelharde manier van voetballen en zijn enorme strijdlust, maar zijn bijnaam dankt hij volgens eigen zeggen aan de vorm van zijn kin. Dit liet hij ook ooit optekenen in een interview met Henk Bovekerk: “In mijn jonge jaren bij KS Broekhoven had iedereen een bijnaam. Mijn bijnaam was D’n Beitel, omdat mijn kin op een beitel leek. Toen ik naar Willem II kwam, had ik een fanclub die mijn bijnaam droeg, Fanclub D’n Beitel. Via die fanclub is mijn bijnaam in de media gekomen.” 

In het begin van de 21e eeuw werd het supporterscafé van Willem II in het stadion naar hem vernoemd: Café D’n Beitel.

John Feskens was trouw aan Willem II, maar werd daar niet echt voor beloond. Anderen verdienden veel meer. Maar de onopvallende en daardoor onmisbare teamspeler Feskens niet.  Hij buffelde als middenvelder bij ook nog bij NAC Breda, wat opmerkelijk is, gezien het feit dat Willem II en NAC aartsrivalen zijn. Hij sloot af bij Excelsior in 2002 zijn fraaie carrière af.

Na zijn voetbalcarrière voetbalde hij onder meer nog bij zijn oude jeugdclub KS Broekhoven. Ook besloot Feskens het trainersvak op te pakken. Na trainer van jong RKC geweest te zijn maakte hij de cirkel rond door weer terug te keren bij Zijn club; Willem II. Hier werd hij assistent-trainer.

(Foto: ANP – Foundation)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *