Johnny Oude Wesselink (1950)

Johnny Oude Wesselink

John Oude Wesselink (9 oktober 1950) was een clubvoetballer pur sang, hij speelde zijn hele voetballeven bij Go Ahead Eagles. Aan de Vetkampstraat te Deventer was hij actief van 1969 – 1985.

Oude Wesselink speelde meestal als voorstopper bij ‘Kowet’. In de tijd dat hij er speelde was Go Ahead een stabiele eredivisieclub. De verdediger speelde in deze periode samen met onder meer Cees van Kooten, Henk Ten Cate, Dick Schneider, Wim Woudsma en Bert van Marwijk. Hij speelde tegen tal van spitsen, waaronder Marco van Basten. Toen hij in de Voetbal International ooit een aantal topspitsen mocht opsommen, noemde hij Van Basten expliciet niet, omdat deze hem tijdens een recentelijk wedstrijd geen handje had gegeven.

In 2011 stopte ‘Mr. Go Ahead’ pas écht met voetbal. Na nog ongeveer 25 jaar te hebben gevoetbald op amateurniveau, bij de Koninklijke UD, adviseerden de medici hem om op 61-jarige leeftijd te stoppen met voetbal vanwege knieproblemen.

Oude Wesselink speelde in totaal 415 wedstrijden betaald voetbal en scoorde daarin 22 keer.

Tegenwoordig heeft de cultheld van ‘De Trots aan de IJssel’ meerdere sportzaken in het oosten van het land, waaronder in Deventer. Saillant detail is dat een andere onvergetelijke voetballer, Alfred Knippenberg, nu tweedehands merkkleding verkoopt in ‘De Knip’, een oud-pand van Oude Wesselink .

(dit verhaal is mede tot stand gekomen met dank aan @RhhG_Gans en Rudy Brouwer van www.deventervoetbal.nl)

(Foto: ANP – Ben Hansen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *