José María Gutiérrez (1976)

José María Gutiérrez Hernández (31 oktober 1976) was een Spaanse middenvelder die onder zijn voetbalnaam Guti uitkwam voor Real Madrid en Besiktas. De technisch onderlegde spelmaker stond bekend om zijn puntgave assists.

Guti werd als achtjarige jongen opgenomen in de jeugdopleiding van Real Madrid. In december 1995 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal, om vervolgens vijftien jaren bij de eerste selectie te blijven. Begin deze eeuw dwong de linkspoot een basisplaats af bij het sterrenelftal van de Madrilenen en wist hij in het seizoen 2000/2001 veertien maal te scoren. Guti werd samen met generatiegenoot Raul een boegbeeld van de club en samen met de aanvaller wonnen ze heel veel prijzen.Vijf maal werd de Spaanse titel gewonnen, Vier keer de Spaanse Supercup, driemaal de Champions League, eenmaal de Europese Supercup en tweemaal de wereldbeker voor clubteams.

De blonde middenvelder vertrok in de zomer van 2010 naar het Turkse Besiktas. In Istanbul won de veertienvoudig Spaans international vervolgens één prijs; de Turkse cup in 2011. In de zomer van 2012 vertrok de spelmaker bij de Turken en was hij opzoek naar een nieuwe werkgever. Deze kon hij niet vinden en daarop besloot hij op 12 juli 2012 te stoppen met voetballen. Guti richt zich nu op een carrière als trainer.

(Foto: Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *