Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078
Jozef Chovanec (1960) - Kent u deze Nog
Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Jozef Chovanec (1960)

Jozef Chovanec

Jozef Chovanec (7 maart 1960) was een Tsjecho-Slowaaks voetballer. Inmiddels bezit hij de Tsjechische nationaliteit en was trainer en algemeen manager van Sparta Praag tot en met 6 december 2011.

Chovanec was een middenvelder en libero. Hij begon zijn carrière bij Sparta Praag. In 1979 tekende hij een contract bij RH Cheb, waarna Chovanec na twee jaar weer terugkeert naar Sparta Praag. Na zeven seizoen vertrek de toenmalige Tsjecho-Slowaak naar het buitenland, naar PSV. De ploeg stond in die tijd onder leiding van coach Guus Hiddink.

Na drie jaar PSV, waarmee hij 2x landskampioen wordt en 2x de beker wint keert Chovanec in 1991 terug naar zijn oude liefde Sparta Praag. Al waar hij in 1995 zijn carrière afsluit.

Chovanec had een ‘beste linker’ waarmee hij als verdediger een aantal malen doel trof. In 52 interlands wist hij 4 maal het net te vinden en in competitieverband bij PSV wist hij ook 3 maal scorend af te ronden in 24 wedstrijden. Na gespeeld te hebben voor Sparta Praag, RH Cheb, weer Sparta Praag en PSV Eindhoven, maakte Chovanec de cirkel rond. Hij sloot zijn loopbaan af waar het begon: Sparta Praag.

Van 2006 – 2011 was Jozef Chovanec voorzitter van Sparta Praag. In mei 2008 ontsloeg hij coach Michal Bílek bij Sparta Praag en nam vervolgens, als voorzitter, zelf de taken waar zodat hij een wel heel ongebruikelijke dubbelfunctie had, voorzitter en trainer. De Tsjech was sinds oktober 2014 trainer van ŠK Slovan Bratislava. Hij zit momenteel zonder club.

(Foto: Wikipedia)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *