KENTUDEZENOG

Juan Eduardo Esnaider (1973)

Juan Eduardo Esnaider (5 maart 1973), is een Argentijns voetballer, die als kopsterke spits voor een groot aantal clubs, waaronder Real Madrid en Juventus, speelde. Bovendien kwam hij drie keer uit voor het Argentijns nationaal elftal.

Esnaider begon zijn profloopbaan bij Ferro Carril Oeste in 1990. Na een seizoen werd de spits gecontracteerd door Real Madrid. In drie seizoenen bij de Spaanse club scoorde hij slechts tien competitiedoelpunten. Esnaider vertrok naar Real Zaragoza. Daar scoorde hij wel: dertien goals in 1993/94 en 16 goals in 1994/95. Real Madrid haalde de Argentijn terug, maar ook zijn tweede periode mislukte met slechts een doelpunt in twintig competitieduels.

Esnaider maakte in 1996 de overstap naar stadsgenoot Atlético Madrid. Na een goed seizoen vertrok hij naar Espanyol, waar hij twee jaar bleef. Esnaider tekende in 1998 bij Juventus, maar bij de club uit Turijn kwam de Argentijn nauwelijks aan spelen toe. Begin 2001 keerde hij daarom terug naar Real Zaragoza. Vervolgens speelde Esnaider voor FC Porto (2001/02), River Plate (2002) en AC Ajaccio (2003).

Bij geen van deze drie clubs wist Esnaider echt te overtuigen en daarom keerde hij in de zomer van 2003 terug in Spanje om voor Real Murcia te gaan spelen. Toen deze club in 2004 degradeerde uit de Primera División vertrok Esnaider om te gaan spelen voor Newell’s Old Boys.

Esnaider was een opgewonden standje die zo nu en dan over de schreef ging. Het meest bekende voorbeeld was zijn aanslag op de achillespees van Richard Witschge. Van der Sar stopte zijn penalty tijdens de wedstrijd Athletico Madrid-Ajax en Witschge die de bal wilde wegwerken werd op een ongelofelijke wijze op zijn achillespees geschopt. Met twee benen vooruit door Juan Esnaider. Hij kreeg slechts een gele prent. Toen hij enkele minuten werd gewisseld, liep hij vloekend en tierend van het veld. De volgende dag stond Esnaider op de transferlijst.

Hij behaalde zijn coaching diploma in 2008 en in april van het volgende jaar werd hij bij Getafe CF’s assistent-coach. Hij bezette deze positie tot december 2010.

 

Hij liet zich van een betere kant zien door een knappe goal in 1995 waardoor Zaragoza de Uefa Cup won ten koste van Arsenal.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 KENTUDEZENOG

Thema door Anders Norén