Karl Heinz Rummenigge (1955)

Karl Heinz Rummenigge. Een van de beste Duitse voetballers ooit.  Werd met West-Duitsland Europees kampioen in 1980 en won met FC Bayern München onder meer de Europa Cup I. Tegenwoordig is ‘Kalle’ voorzitter van FC Bayern München.

Rummenigge begon met voetballen bij Borussia Lippstadt, uit zijn geboorteplaats. Als Rummenigge negentien is, contracteert het grote Bayern München de jonge middenvelder, waar hij vervolgens tien jaar zou blijven. Met twee landstitels en de Europa Cup I in 1976 wist hij vele prijzen binnen te hengelen. Tevens werd Rummenigge in 1980 én 1981 Europees voetballer van het jaar.

in 1984 stapt de destijds 29-jarige speler over naar het Italiaanse Internazionale. Hoewel hij met de Milaneze ploeg nog wel de landstitel veroverde werd zijn periode in de modestad vooral overschaduwd door blessureleed. Na drie jaar vertrekt Rummenigge dan ook naar het Zwitserse Servette FC waar hij rustig afbouwt, maar in zijn laatste seizoen nog wel ‘even’ topscorer van Zwitseland wist te worden met 24 doelpunten.

Sinds 2002 is de legendarische Duitser voorzitter van FC Bayern München.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *