Kenan Durmuşoğlu (1973)

Kenan Durmuşoğlu

Kenan Durmuşoğlu (9 april 1973) speelde op het middenveld voor Heracles ’74, AZ en Cambuur Leeuwarden. Scoorde ooit twee maal voor Cambuur in de gewonnen wedstrijd tegen Ajax.

Middenvelder Kenan Durmusoglu wordt in 1973 geboren in Turkije maar verhuisde al op zeer jonge leeftijd naar Nederland. Hij startte in de jeugd van amateurclub SC Rijssen en breekt later door bij Heracles. Dit was in het jaar 1992. 55 wedstrijden (zes goals) later werd Durmuşoğlu opgepikt door AZ en verkast hij naar Alkmaar.

In 1994 verdient Kenan Durmusoglu een transfer naar AZ maar raakt er in 1997 uit de gratie. Hij is op dat moment één van de drie Turken in de Nederlandse eredivisie. Hij droomt dan nog en uiteindelijk tevergeefs, van een uitverkiezing in een vertegenwoordigend Turks elftal. Uiteindelijk maakt Durmuşoğlu 74 wedstrijden vol waarin hij wederom zes maal het vijandelijk doelnet weet te vinden.

Hij wordt daarop aan achtereenvolgens Heracles en Cambuur verhuurd. Bij Heracles speelt Kenan in het seizoen 1997-1998. Vijftien maal komt hij in het veld en één keer weet hij te scoren. Beide partijen zijn niet super gelukkig en dus komt het niet tot een vervolg.

Cambuur neemt Durmuşoğlu uiteindelijk in 1999 definitief over van AZ. Durmuşoğlu kent een paar prima seizoenen bij Cambuur. Zo maakt hij in 1999 de promotie naar de Eredivisie mee. De Turk speelt in totaal 119 wedstrijden voor de club waarin hij zes doelpunten scoort. Éen van de hoogtepunten is de wedstrijd tegen Ajax op 11 april 1999. Cambuur wint met 4-1 door twee goals van Durmuşoğlu ‘himself’. Hieronder de beelden. Let ook op het juichen bij de 1-1…

Cambuur had een mooie ploeg in die periode met spelers als Marinus Dijkhuizen, Leonard van Utrecht, Robin Nelisse, dat seizoen topscorer en Fuat Usta. Met een vijftiende plek handhaafde Cambuur zich dat seizoen in de Eredivisie. Het seizoen er op lukte het de Friezen dit huzarenstukje te herhalen. Echter daarna was de voetbalkoek op en volgde in 2001 de jammerlijke degradatie.

Na een kort avontuur in Duitsland bij Eintracht Nordhorn (2003-2005) besluit de middenvelder in 2005 te stoppen in het profvoetbal en vervolgt hij zijn voetballoopbaan in de Hoofdklasse bij eerst woonwagenclub WKE uit Emmen en later Turkiyemspor wat speelt op sportpark Spieringhorn te Amsterdam.

Kenan Durmuşoğlu behaalde zijn trainersdiploma’s en trainde eerst vooral jeugdelftallen. Hiernaast was hij facilitair medewerker bij Siemens en pedagogische medewerker op een school in Hengelo. Vanaf de zomer van 2010, wanneer hij stopte met voetballen, ging hij het eerste elftal van WVV Wierden trainen. Na de fusie van WVV Wierden met SV Omhoog wordt Durmuşoğlu trainer van de fusieclub Juventa ’12. Vanaf het seizoen 2015/16 traint hij AVC Luctor et Emergo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *