Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078
Kevin Hofland (1979) - Kent u deze Nog

Kevin Hofland (1979)

KEVIN HOFLAND (1979)

Kevin Hofland (7 juni 1979) is een voormalig centrumverdediger van onder meer PSV, Feyenoord en het Nederlands elftal. De linkspoot, die de beschikking had over een fraaie vrije trap, liet op 17 maart 2012 weten zijn actieve loopbaan te beëindigen. Aanhoudende klachten aan zijn enkel gaf hij als reden op.

De geboren Brunssumer startte zijn profloopbaan in de kleuren van Fortuna Sittard, waar hij onder meer met Mark van Bommel speelde. In 2000 vertrok hij vervolgens naar PSV, waar hij direct een basisplaats veroverde en ook zijn debuut maakte voor Oranje. Dit tegen Spanje, in een oefeninterland die met 1-2 werd gewonnen in Sevilla. Met PSV pakte hij in 2001 en 2003 de landstitel om vervolgens in 2004 te vertrekken naar VFL Wolfsburg. Bij de Volkswagenclub groeide Hofland uit tot een gewaardeerde kracht, al liet zijn fysiek hem meermaals in de steek.

Na drie seizoenen Bundesliga-voetbal vertrok Hofland naar Feyenoord, om zich, naar eigen zeggen, ‘in de kijker te spelen van de bondscoach’. Uiteindelijk werd de terugkomst van Hofland in Nederland een teleurstelling en kwam hij ook niet meer uit voor het Nederlands elftal, waardoor zijn interland-teller op zeven bleef steken.  Wel pakte de ‘Ereburger van Brunssum’ in 2008 de Amstel Cup met de Rotterdammers.

Na opnieuw drie seizoenen, waarin Hofland veel blessureleed kende, besloot hij af te bouwen bij het AEK Larnaca van technisch directeur Jordi Cruijff. Het eerste jaar als huurling, het tweede jaar als contractspeler. Halverwege dat tweede jaar besloot de  mandekker het voor gezien te houden en ging hij aan de slag als opvolger van de vertrokken technisch directeur Jordi Cruijff. Na vier maanden, in augustus 2012, legde hij ook deze functie naast zich neer.

Na zijn loopbaan ging Hofland de politiek in.

(Foto: Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *