Khalilou Fadiga (1974)

Khalilou Fadiga

Khalilou Fadiga (30 december 1974) is een voormalig aanvaller uit Senegal, die opgroeide in Frankrijk. Naast de Senegalese- en Franse nationaliteit heeft hij echter ook een Belgisch paspoort; Fadiga is getrouwd met een Belgische vrouw. De vleugelspeler werd groot bij Club Brugge en AJ Auxerre, maar brak vervolgens door hartproblemen niet door bij Internazionale, waarna hij voor verschillende clubs nog actief was in België.

Fadiga genoot zijn opleiding bij Paris Saint-Germain. Bij de Franse topclub brak de technisch onderlegde voetballer echter nooit door en professioneel voetbal ging hij dan ook spelen bij RFC Luik in België. Hier verbleef hij één seizoen en na twee jaar SK Lommel werd Fadiga in 1997 door Club Brugge binnengehaald, waarmee hij direct de Beker van België won. Overigens maakte ook Eric Deflandre deel uit van het winnende team. Na vier succesvolle seizoenen vertrok Fadiga naar AJ Auxerre. Bij de Franse subtopper ging de linkspoot voetballen onder de roemruchte trainer Guy Roux en groeide hij uit tot een sterke en snelle vleugelaanvaller. Hij kende in de Franse Ligue 1 drie sterke jaren en in de zomer van 2003 nam Internazionale hem met veel verwachting over.

Helaas werd het geen succesverhaal in Milaan. Door problemen aan het hart durfde Inter het niet aan met de speler, die na één seizoen en zonder speelminuten weer vertrok. Ondanks zijn hartritmestoornissen weigerde Fadiga zijn schoenen aan de wilgen te hangen, maar helaas werd hij nooit meer de oude. Hij probeerde het nog bij het Engelse Bolton Wanderers, maar dit werd geen succes. Na uitleenbeurten bij Coventry City en Derby County keerde hij in 2008 terug in België en ging voetballen bij AA Gent. Via nog even Germinal Beerschot Antwerpen sloot Fadiga in 2011 zijn loopbaan af bij KSV Temse.

(Foto: Youtube)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *