Kily González (1974)

kily Gonzalez

Cristian Alberto ‘Kily’ González Peret (4 augustus 1974) was een Argentijnse linksbuiten die onder meer uitkwam voor Valencia, Internazionale en Boca Juniors. De vleugelspits was met zijn fraaie voorzet, snelheid en kracht een uitstekende winger.

Kily González werd opgeleid door de Argentijnse voetbalclub Rosario Central, waarvoor hij in 1993 debuteerde. Na één seizoen Boca Juniors stapte González in 1996 over naar Europa. Het Spaanse Real Zaragoza wist de rappe linksvoor te contracteren. González maakte bij de Noord-Spaanse voetbalclub in drie jaar dermate indruk, dat Valencia de vleugelflitser in 1999 overnam. Met de club uit de Sinaasappelstad bereikte de 56-voudig international tweemaal de finale van de Champions League, maar zowel in 2000 als in 2001 greep men net naast het eremetaal van de kampioen. Wel kroonde González zich in 2002 met zijn ploeg tot de kampioen van Spanje. Ook won hij met de Olympische voetbalploeg  van Argentinië goud op de Olympische Spelen van 2004 in Athene, een jaar nadat het Italiaanse Internazionale hem had overgenomen van Valencia.

In Milaan bleek de linkspoot echter niet onomstreden en kwam hij niet verder dan 51 wedstrijden in drie seizoenen. Wel won hij in 2005 en 2006 de Italiaanse beker en werd hij in 2006 landskampioen, waarna zijn contract werd ontbonden. Hij keerde terug naar zijn Vaderland, waar hij tot 2011 nog voetbalde voor oud-werkgever Rosario Central, San Lorenzo en opnieuw Rosario Central.

(Foto: Youtube)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *