Les Ferdinand (1966)

Leslie ‘Les’ Ferdinand ( 8 december 1966) is een voormalig aanvaller van onder meer Newcastle United en Tottenham Hotspur. De aanvaller is de neef van voetbalverdedigers Rio en Anton Ferdinand. Tevens heeft de spits het tienduizendste doelpunt in de Premier League gemaakt.

Ferdinand begon in 1986 met voetballen bij Hayes FC waar hij na één seizoen werd weggekocht door Queens Park Rangers. Op Loftus Road bleef Ferdinand vervolgens acht jaar en werd hij tweemaal uitgeleend. Aan Brentford in 1988 en het jaar daarop aan Besiktas, waar hij de Turkse Supercup en de Turkse beker mee won.

In 1995 haalde Newcastle United hem op uit Londen en werd hij in de twee jaar dat hij daar speelde beide keren nét geen landskampioen. Zowel in 1996 als 1997 werd Ferdinand tweede met The Magpies.

Ferdinand keerde vervolgens weer terug naar Londen, waar hij ging spelen voor Tottenham Hotspur. Met the Spurs, die hij zes jaar trouw bleef, won hij in 1999 zijn enige prijs op Engelse bodem, de League Cup in 1999.

Na zijn Tottenham-periode diende Ferdinand nog vijf clubs, alvorens hij in 2006 besloot met het stoppen van profvoetbal. Tegenwoordig is Ferdinand spitsentrainer van Tottenham Hotspur.

(Foto: Youtube)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *