Maarten Atmodikoro (1971)

Maarten Atmodikoro

Maarten Atmodikoro (4 februari 1971), speler die ooit een relatie had met Sylvie van der Vaart (Meis). Of toch niet?

Atmodikoro speelde voor SVV/Dordrecht ’90, NAC, NEC en ADO Den Haag. Vooral bij NAC was hij heel populair. Hij kwam negatief in het nieuws toen hij weigerde om in dienst te gaan. Tevens zijn er hardnekkige geruchten dat Sylvie Meis een relatie met de back had, voor ze Rafael van der Vaart scoutte bij Ajax.

Atmodikoro speelde in zijn jeugd bij de Jodan Boys. Al snel maakte hij de overstap naar SVV. Op 19-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut bij de Schiedamse club. Uiteindelijk speelde hij zeven seizoenen voor deze club. Hij maakte deel uit van de selectie toen SVV in 1991 fuseerde met Dordrecht’90, waarna de clubnaam veranderde in SVV/Dordrecht’90. In 1992 werd de clubnaam Dordrecht’90. Onder die naam speelde Atmodikoro nog drie seizoenen.

Met SVV werd Atmodikoro in 1990 kampioen in de eerste divisie. In 1994 werd hij dit nogmaals met Dordrecht’90.

In de zomer van 1995 maakte hij de overstap naar NAC. Daar ontpopte hij zich vrij snel tot een publiekslieveling. De rechtsback stond bekend om het vele contact dat hij maakte met het publiek. In totaal speelde hij vijf seizoenen voor de club. In die periode speelde hij 115 competitiewedstrijden waarin hij 1 doelpunt maakte. Atmodikoro maakte ook het laatste doelpunt in het oude stadion van NAC.

Het laatste Avondje NAC aan de Beatrixstraat (het oude stadion werd na het seizoen 95/96 afgebroken) was onvergetelijk om meerdere redenen: eerst ging het dak er letterlijk af, toen een fakkel op de B-Side het dak in lichterlaaie zette en de hele tribune moest worden ontruimd. Gelukkig vielen er geen slachtoffers die avond, maar het had heel anders kunnen aflopen. Nadat Heerenveen binnen 10 seconden op 0-1 was gekomen (Romeo Wouden), walste NAC alsnog over de Friezen heen: eindstand 5-1. De Australische spits Graham Arnold speelde één van zijn laatste wedstrijden voor NAC; na het seizoen 95’/96 keerde hij terug naar zijn moederland Australië.

Na de degradatie van NAC naar de eerste divisie maakte de verdediger Atmodikoro, vlak na de start van het seizoen, de overstap naar N.E.C.. Deze ploeg speelde toen wel eredivisie. Na een seizoen in Nijmegense dienst kreeg hij geen nieuw contract, waarna hij de overstap maakte naar ADO Den Haag in de eerste divisie. Daar wist hij ook niet te imponeren en speelde hij slechts 10 wedstrijden. In 2001 besloot hij zijn loopbaan, op 30-jarige leeftijd, te beëindigen. Hij had op dat moment 263 wedstijden achter zijn naam staan waarin hij zes maal wist te scoren.

Maarten Atmodikoro speelde nog bij Jodan Boys en in 2007 ging hij bij SV Ommoord spelen. Ook speelde hij beachvoetbal met het Holland Beach Soccer Team.

(Foto: ANP – ANP Foundation)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *