Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078
Marco Bode (1969) - Kent u deze Nog
Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /srv/home/kentudezenognl/domains/kentudezenog.nl/htdocs/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Marco Bode (1969)

Marco Bode

Marco Bode (23 juli 1969). Voormalige Duitse aanvaller. Kind van Werder Bremen. Speelde er bijna zijn gehele voetballoopbaan. Ontving in dertien seizoenen slechts tien gele kaarten. Scoorde meer dan honderd maal.

Het begin

Marco Bode meldde zich in 1998 bij de amateurs van Werder Bremen. Hij kwam van de VfR Osterode 08. Niet lang na de overstap werd hij ontdekt door Otto Rehagel die hem de selectie van het vlaggenschip haalde. Het was het begin van een lange profcarrière bij de groen-witte formatie uit de Hanzestad.

Werder Bremen

Maar liefst dertien seizoenen bleef Bode actief in Bremen. Hij speelde er 379 wedstrijden en scoorde daarin 101 keer. Hij is daarmee recordhouder bij Werder. Naast zijn Bundesligagoals, legde hij er in Europees verband ook 23 in het netje. Bode viel verder ook op door zijn uiterst faire speelwijze. Hij scoorde namelijk slechts vijftien gele kaarten in alle wedstrijden die hij voor Werder en de Duitse nationale ploeg speelde. In totaal 535.

Met Werder Bremen behaalde de linkspoot mooie successen. Kampioen van Duitsland in 1993, bekerwinnaar in 1991, 1994 en 1999 en Europees kampioen der bekerwinnaars in 1992. In 1996 en 2002 werd hij sportman van het jaar van Bremen.

Die Mannschaft

Van 1995 tot 2002 droeg Bode veertig keer het nationale tricot van Duitsland. Hij scoorde daarin negen maal. Hij werd in 1996 in Engeland Europees kampioen in zes later vice wereldkampioen. Duitsland verloor de finale met 0-2 van Brazilië, Het was tevens de laatste wedstrijd van Bode als international en als betaald voetballer.

Leven na voetbal

Na zijn actieve loopbaan werd Marco in 2004 reporter bij ARD. Drie jaar later trad hij in dienst van de commerciële zender Première TV. Hij is verder actief in de sportmarketing en de filmwereld. Bovendien zet hij zich in voor de stichting jeugdvoetbal in Duitsland die in 2000 door Jürgen Klinsmann werd opgericht.

In november 2012 werd Marco Bode lid van de raad van toezicht van Werder Bremen. In oktober 2014 is hij zelfs voorzitter geworden van dezelfde raad. Hij volgde Willi Lemke op.

(Foto: ANP – Cor Mulder)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *