Mario Basler (1968)

Mario Basler (18 december 1968) is een Duitse  oud-middenvelder en vrije trappen-specialist. Hij verwierf met name bekendheid bij FC Bayern München, waarmee hij tweemaal de Duitse landstitel pakte. In 1996 werd hij met zijn land Europees kampioen.

Basler debuteerde in 1988 als betaald voetballer. Bij FC Kaiserslautern kwam hij echter niet veel aan spelen toe en een jaar later vertrok hij naar Rot-Weiss Essen. In het Ruhrgebied kwam de begaafde rechtspoot wel aan spelen toe, wat na twee seizoenen resulteerde in een transfer naar Hertha BSC. Ook in de hoofdstad van Duitsland verbleef Basler twee jaar, waarna Werder Bremen de speler naar de nationale top haalde.

Bij Werder Bremen sleept Supermario zijn eerste prijs binnen. In de finale om de DFB-Pokal werd Baslers oud-club Rot-Weiss Essen opzij gezet. Na drie seizoenen in het noorden van Duitsland te hebben gevoetbald, verkaste hij naar het zuiden. FC Bayern München wist de kersverse Europees kampioen te contracteren en won met Basler in de gelederen twee landstitels en een DFB-Pokal. Ook werd in 1999 de finale van de Champions League gehaald, maar ondanks de goal van Basler verloor Die Rekordmeister op tragische wijze met 2-1 van Manchester United.

Halverwege het seizoen 2000/2001 besluit Basler het hoofdstuk-Bayern en keert hij terug bij voormalig werkgever FC Kaiserslautern. Zijn actieve loopbaan beëindigde Basler bij het Qatarese Al Rayyan waar hij in 2004 na één seizoen het voor gezien hield.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *