Markus Münch (1972)

Markus Münch (7 september 1972) is een gewezen vleugelverdediger uit Duitsland. De voormalig linkspoot van onder meer Besiktas, Borussia Mönchengladbach en Panathinaikos is tegenwoordig een succesvol paardenfokker- en renner.

Münch werd opgeleid bij, hoe kan het ook anders, FC Bayern München en maakte in 1990 zijn debuut voor de club. Hij was vervolgens vier jaar actief voor de Zuid-Duitsers, waarmee hij in 1994 afscheid nam met een landstitel. De aanvallend ingestelde back was slechts een wisselspeler en vertrok naar Bayer Leverkusen, hopend op meer speeltijd. Hij bleef er twee seizoenen voetballen, om in 1996 weer terug te keren bij FC Bayern. Ook in zijn tweede periode bij de club kwam hij niet aan veel wedstrijden. Daarop besloot Münch wederom te vertrekken, ditmaal naar FC Köln. Via het Italiaanse Genoa kwam de kleine wingback in 1999 bij Besiktas terecht. Hier speelde hij twee seizoenen lang in de basis, waarop hij weer besloot terug te keren naar Duitsland.

Borussia Mönchengladbach contracteerde hem en ook hier verbleef hij slechts twee jaar. In 2003 trok Panathinaikos hem aan en won hij in 2004 de Griekse dubbel, zowel de landstitel als de beker werd gepakt. In 2005 zette hij een punt achter zijn loopbaan en richtte hij zich volledig op het fokken van paarden. Sinds 2010 traint hij ook met de paarden en doet hij mee met wedstrijden, die hij regelmatig wint. (Foto: Youtube)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *